Gezonde huidverzorging en huidverbetering in Eindhoven

 

Goede huidverzorging leidt tot verbetering van de huid. Soms is echter een Skinboost nodig voor huidverbetering, waarna je jouw huidverzorgingstraject kunt beginnen.

HUV Clinic is de partner bij uitstek voor een gezonde huidverbetering met het oog op de lange termijn. Met technieken zoals microneedling of peelings, eventueel inclusief geconcentreerde werkstoffen, kan een persoonlijke Skinboost worden toegepast.

Een Skinboost is een snelle, impactvolle behandeling voor huidverbetering die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden:

Volume
Acne
Littekens
Regeneratie van rijpe huid
Fijne lijntjes
Diepe hydratatie

Microneedling

Microneedling kan de productie van collageen en elastine in de huid aanzienlijk stimuleren. Door extra ampullen toe te voegen, kunnen de resultaten nog verder verbeteren.

HUV Clinic maakt gebruik van een veilige en EU-goedgekeurde M-pen met eveneens EU-goedgekeurde cartridges en ampullen van klinische kwaliteit. Met de juiste theoretische en praktische kennis kan voor elke huid een geschikte behandeling worden gecreëerd.

 

Wat is Microneedling?

Microneedling is een huid verbeterende behandeling die door gediplomeerd schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, cosmetisch artsen of ander getraind professionals kan worden uitgevoerd.

Met behulp van naaldmodules worden kleine gecontroleerde puncties in de dermis van de huid gemaakt. Gedurende de behandeling vormen zich microkanaaltjes. Deze micro verwondingen stimuleren de huid om op natuurlijke wijze zichzelf te herstellen. Tijdens dit hertelproces wordt de aanmaak van collageen en elastinevezels gestimuleerd. Deze essentiële proteinen zorgen voor de stevigheid en elasiciteit van de huid.

Wat zijn de voordelen van Microneedling?

Regeneratie van de huid; fijne lijntjes en fijne rimpels worden minder zichtbaar. De textuur van de huid wordt zichtbaar beter.

Verminderen van littekens; micorneedling kan littekens helpen verminderen.

Verbeteren kwaliteit van de huid.

Verhoogt het absorptievermogen van de huid. Doordat microkanaaltjes worden gevormd tijdens de behandeling kunnen toevoegingen met speciaal gekozen werkstoffen goed in de huid worden opgenomen.

Wat is de voor- en nazorg bij Microneedling?

Aandachtspunten vooraf:

Geen botox, injectables, huid verdunnende of andere ingrijpende behandelingen (IPL, microdermabrasie) 14 dagen voorafgaand aan de behandeling.

Gelieve 7 dagen voor de behandeling geen scrub op de huid gebruiken.

Geen producten met daarin Vit. A (retinol)

Niet in direct zonlicht zitten gedurende 3 dagen.

Huid niet scheren 24 uur voor de behandeling (ook niet nat).

De huid 3 dagen niet harsen voorafgaand aan de behandeling.

Microneedling achteraf

Na de behandeling kan de huid 3 a 4 dagen rood zien en trekkerig aanvoelen. Dit mag. Houdt dit langer aan, leg dan contact met HUV Clinic.

Verder is het na de microneedling behandeling van groot belang dat je de onderstaande leefregels navolgt. Doe je dit niet, dan kan dit van (grote) invloed zijn op de resultaten. Wees ervan bewust dat de plaats van de behandeling een wond is. Wonden zijn vatbaar voor bacteriën waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. Goede hygiëne is van groot belang. Direct na de behandeling wordt de plaats van de behandeling goed schoongemaakt en wordt beschermende dagcrème met een hoge SPF factor aangebracht.

Aandachtspunten achteraf:

De eerste 4 a 5 uren na de behandeling kun je de huid niet aanraken.

Na enkele uren mag de After AHA aangebracht worden met (schone!) handen.

Slik geen ibuprofen of andere ontstekingsremmers.

Geen producten op de huid aanbrengen.

Niet sporten in week 1.

Geen make-up in week 1.

14 dagen niet in de directe zon.

De huid beschermen met SPF factor wanneer je naar buiten gaat.

Er kunnen korstjes, schilfertjes of blaartjes verschijnen na enkele dagen, blijf hier vanaf, kom je hier toch aan, dan kan dit littekens veroorzaken.

Wat zijn de kosten van Microneedling?

Gelaat incl. 1 ampul €115,00

Gelaat, kin, hals incl. 1 XL ampul €140,00

Gelaat kin, hals, decolleté 2 ampullen €160,00

Wij raden sterk aan om een ampul voor thuisverzorging mee te nemen voor de eerste ca 10 dagen. Hiermee zullen de resultaten aanzienlijk verbeteren.

Deze kost i.c.m. de behandeling geen €24,80 maar €20,00.

Wanneer kun je geen behandeling krijgen?

Er zijn verschillende contra-indicaties waarbij geen microneedling mogelijk is, of alleen indien een akkoord van de behandelende arts. Leg contact indien je extra informatie wilt. Daarnaast zal HUV Clinic op een jonge huid zonder indicatie deze behandeling niet uitvoeren. Dit geldt ook voor de AHA-peeling.

Microneedling is ongeschikt bij:

Herpesinfecties, zoals koortslip

– Huidkanker

- Verheven moedervlekken

- Infecties

- Huidbeschadigingen. zoals; eczeem, psoriasis, open wonden

- Actieve acne

– Huidverbranding

- Gebruik bloed verdunnende medicatie

- Gebruik van huid verdunnende medicatie

- Overige niet verklaarbare huidbeschadigingen

–Slechte wondgenezing

- Diabetes, enkel na raadpleging arts.

Resultaat

huidverbetering Microneedling Eindhoven

 

Resultaten kunnen per persoon verschillen. Leefwijzen en het wel of niet naleven van de nazorgregels hebben veel invloed.

Resultaten die je hier ziet zijn van drie sessies microneedling met twee weken downtime ertussen. Gedurende deze downtime zijn leefregels gevolgd.

Thuis is de aftercare van Dr. Baumann toegepast.

Deze resultaten zijn bereikt zonder een te zware last op de huid te leggen. Daarbij is enkel gewerkt met cosmetica die de huidprocessen ondersteunen. 

Deze cliënt boekt eens per jaar deze Skinboost. 

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn en welke resultaten je mag verwachten? Boek dan een intake. Uiteraard mag je ook meteen een behandeling boeken waarbij je duidelijke uitleg ontvangt voor we starten met de behandeling. 

 

Huidverzorging Huidverbetering Gezichtsbehandeling Schoonheidsspecialiste Eindhoven

AHA Peeling

AHA-peeling, Alpha Hydroxy Acids, helpen de huid zacht te exfoliëren. Het is bijzonder geschikt voor een verdikte hoornlaag met verstoppingen, een huid die verfrist mag worden, of een rijpere huid die regeneratie nodig heeft. Het wordt echter niet aanbevolen voor licht getinte tot donkere huidtypen vanwege het risico op pigmentverschillen, aangezien deze huidtypen melaninecellen in alle huidlagen bevatten.

 

Wat doet een AHA Peeling?

De AHA-peeling (alphahydroxyzuurpeeling) is een cosmetische behandeling die wordt gebruikt om de huid te exfoliëren en te vernieuwen.

AHA-peelings hebben een mildere werking dan salicylpeelings of TCA peelings. Dit maakt dat de AHA-peeling ook geschikt is voor de gevoeligere huid.

Afhankelijk van de pH waarde en de concentratie van het zuur kan de behandeling variëren van een lichte peeling tot diepe exfoliatie.

Dr. Baumann heeft drie sterkten:

- 10% - om de huid op te frissen

- 20% - peeling normale huidtypen

- 30% - peeling voor zwaar verdikte hoornlaag met verstoppingen

Wat zijn de voordelen van een AHA Peeling?

De AHA-zuuroplossing helpt de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen waardoor de huid gladder en helderder wordt.

AHA-peelings helpen fijne lijntjes, rimpels, hyperpigmentatie en acne te verminderen. Daarnaast helpen AHA-zuren om de huidtextuur te verbeteren en de poriën enigzins te verfijnen.

Welke voor- en nazorg is nodig bij een AHA Peeling?

Peelings vooraf

Er zijn geen bijzondere leefregels waaraan je jezelf moet houden vooraf aan de behandeling.

Peeling after care

Na de behandeling kan de huid enige roodheid, schilfers en gevoeligheid vertonen.

Bescherm de huid goed tegen de zon. Gebruik 3 maal daags in ieder geval een SPF factor 30 of 50 (mineraal filter) om je huid tegen uv-straling te beschermen.

Wij raden sterk aan om een ampul voor thuisverzorging mee te nemen voor de eerste ca 10 dagen. Hiermee zullen de resultaten aanzienlijk verbeteren.

Deze kost i.c.m. de behandeling geen €24,80 maar €20,00.

Vermijd directe blootstelling aan de zon.

Wacht tot 2 weken na de laatste behandeling met het gebruik van de eigen dag-, nacht-, en zonnebrandcrème. Deze kunnen voor ongewenste bijwerkingen zorgen.

Vermijd hoge temperaturen tot 2 weken na een peeling.

Trek niet aan loszittende velletjes, hiermee beschadig je de nieuwe huidlaag.

Gebruik vanaf de eerste peeling tot twee weken na de laatste peeling thuis geen peeling of scrub, en onderga geen vergelijkbare behandelingen in een

andere kliniek of schoonheidssalon.

Scheer de behandelde plekken niet de eerste 24 uur na behandeling.

Onderga geen laserontharing op de behandelde plekken tot twee maanden na de laatste peeling.

Wat zijn de kosten van een AHA Peeling?

Eén behandeling kost €75,00. Dit is incl. een oppervlakte reiniging. Wil je een comedonenreinigin dan komt hier €30,00 bij. 

Wij raden sterk aan om een ampul voor thuisverzorging mee te nemen voor de eerste ca 10 dagen. Hiermee zullen de resultaten aanzienlijk verbeteren.

Deze kost i.c.m. de behandeling geen €24,80 maar €20,00.

Huidverzorging Huidverbetering Gezichtsbehandeling Schoonheidsspecialiste Eindhoven

LedLicht Therapie

 

Naast microneedling of een peeling voor huidverbetering, biedt HUV Clinic ook Led Lichttherapie aan. Met koud led licht zijn er indrukwekkende resultaten te behalen. Door jaarlijks of halfjaarlijks een kuur te ondergaan, blijft je huid stralend. Een kuur van 4 sessies kost €125,00.

De therapie kent diverse toepassingen en is bedoeld voor verschillende doeleinden. Het is een pijnloze behandeling die geschikt is voor elk huidtype.

Acne
Roodheid/ontstekingen
Huidversteviging
Verbetering van de huidstructuur

 

Welke resultaten kun je met Ledlicht Therapie bereiken?

Rood licht 635 nm

Rood LED licht kan dieper in de huid komen en werkt vooral regenererend en als anti-oxidant. Versterkt de doorbloeding, verbetert de elasticiteit en huidskleur; helpt bij (fijne) lijntjes en rimpels; herstelt huidbeschadigingen (wondjes) en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Speciaal ontwikkeld voor behandeling van de droge, verouderde, allergische en/of beschadigde huid. Ideaal voor de behandeling van: pigmentvlekken, zonlichtbeschadigingen, wondjes, huidverslapping en huidveroudering.

Stimuleert de productie van de fibroblasten bij de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid strakker en voller wordt met een duidelijke versteviging en lifting tot gevolg. Ook zorgt rood LED licht voor een verbetering van de vocht/vet balans. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden gereduceerd, roodheid vermindert en het beschermt de huid tegen vrije radicalen en schadelijke stoffen van luchtvervuiling. De huidstructuur en de spankracht van de huid verbeteren. Grove poriën verfijnen en het vermindert een vale doffe rokershuid; geeft de huid een mooie frisse teint.

Groen licht 560nm

Het groene LED-licht werkt bevorderlijk voor de cellen die melanine produceren. Dit zorgt ervoor dat er geen pigmentvlekken kunnen ontstaan en het houdt de huid jong. Het helpt bij huidveroudering en verkleuring van de huid. Helpt om de gestreste en onrustige huid te kalmeren.

Blauw licht 415 nm

Het blauwe LED licht komt het minst diep in de huid en werkt oppervlakkig. Werkt antiseptisch, adstringerend, kalmerend, anti-roodheid, verkleint de poriën en verfrist de huid. Voor behandeling van acne (puistjes), mee-eters, ontstekingen en huidoneffenheden. Vermindert inflammatie (ontstekingen) door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Het verbetert de hydratatie waardoor de huid er rustiger en frisser gaat uitzien. Verbetert de huid door het creëren van zuurstof op de juiste diepte waardoor de Proprioni bacterie gedood wordt. Hierdoor worden huidontstekingen bestreden en/of voorkomen. Door deze anti-bacteriële werking verdwijnt bestaande acne en wordt het ontstaan van nieuwe acne, alsook Acne Rosacea (een ontstekingsvorm van couperose) en littekens voorkomen en vermindert de zichtbaarheid daarvan.

Geel licht 590 nm

Revitaliserend LED licht die voor een verhoging zorgt van de cel-activiteit en cel-energie. Ontwikkeld voor de verouderde en/of gevoelige huid om deze weer in optimale conditie te brengen. Stimuleert collageenvormende cellen & groeifactoren en verbetert het metabolisme. Het gele licht is geschikt voor alle huidsoorten, geeft een verbetering van cellulaire zuurstofuitwisseling, waardoor verbetering optreed van de huidstevigheid en van de opname van vitamine uit huidverzorgingsproducten. Vermindert droogheid, schilfering, geïrriteerdheid en roodheid van de huid en zorgt voor een rustiger, gekalmeerd, egaler en zachter huidbeeld. Het verbetert de hydratatie waardoor de huid er rustiger en frisser gaat uitzien.

Wanneer is deze behandeling niet mogelijk?

Lupus

Erythematose

Epilepsie

PCO

HIV

Albinisme

Schildklieraandoening/ medicijngebruik schildklieraandoening

Zwangerschap

Lichtallergie en/ of fotoallergische reacties

Bij lichtgevoelige medicijnen zoals: Benzolperoxide, Salicylzuur/Benzoylperoxide, Sint Janskruid, Tetracycline, RoAccutane

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Afhankelijk van het te behalen doel, mag je ervan uitgaan dat voor de beste resultaten meerdere behandelingen nodig zijn. Dit geldt voor alle skinboosts.

Je kan bijvoorbeeld een kuur van 6 behandelingen kiezen om de huid te regenereren. In he begin kom je om de 3 dagen om vervolgens eens per week, eens per 14 dagen om uiteindelijk het bij te houden door eens in de 6-8 weken te komen voor 1 sessie.

"Vanochtend een hele fijne behandeling van Nanda gehad! Er wordt de tijd genomen om goed naar je te luisteren en advies op maat te geven. De behandeling was naast zeer effectief ook heerlijk ontspannen. Ik heb veel moeite om mezelf te ontspannen, maar bij Nanda zijn de vibes altijd goed en lukt dat al direct. Ik kijk weer uit naar de volgende afspraak :-)"

- Pamela - 

"Ik heb eerst microneedling gedaan en nu als vervolg ledlicht therapie. Je ziet echt goed het verschil en ben zeer tevreden. "

- Herriet -

"HUV Clinic is ontzettend kundig in haar werk. Ze heeft kennis over de huid en kijkt wat er nodig is om voor de klant tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. Hierin geeft ze eerlijk advies. De beleving was ook erg goed."

- Susan -