Gua Sha

 

Massage heeft vele voordelen voor de huid en de gezondheid. Maar om dit dagelijks door een professional te laten doen is kostbaar. 

Gua Sha is een een massage techniek die komt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt ingezet om opgestapelde energie los te maken (schrapen) in het lichaam of gezicht. Dit in het bindweefsel, lymfesysteem, spieren, meridianen etc. 

Energie moet stromen, energie die opstapelt kan ongemak of ziek zijn veroorzaken. 

Vertaalt naar de praktijk van de gezichtsverzorging kun je hiermee afvalstoffen beter afvoeren, spiertonus verbeteren en voedingsstoffen beter aanvoeren. Fijne lijntjes kunnen verminderen en contouren verbeteren.

Maar ook deze tools kun je bijvoorbeeld inzetten op het lichaam om afvalstoffen en ophopingen goed af te voeren, op preventieve wijze, of als oplossing bij spierproblemen. 

 

Instructie

 

Bekijk in de video hoe je Gua Sha in het gelaat kan toepassen. Voer iedere stap 3x - 5x uit, met daarbij aandacht voor de eigen huid en spierspanning. Pas jouw druk aan, passend bij het weefsel. Op een slappere huid geef je minder druk dan op een stevigere huid. Gebruik de werkstofampullen van Dr. Baumann als tussenstof en je geeft de huid een extra boost!

Heb je een dunne huid met zichtbaar gesprongen haarvaatjes? Sla deze gebieden dan over of kies dan voor een roller en ontzie de gebieden die gevoelig zijn. 

Wacht bij actieve ontstekingen, wondjes of blauwe plekken tot de huid weer geheeld is voordat je deze behandeling inzet.  

 

Wil je meer informatie? Dan leg contact.