Sun Protection Facts

Huidverzorging huidverbetering en permanente makeup in Stratum Eindhoven

X Factor

 

Wist je dat, hoe hoger de beschermende factor van een product, hoe lager de extra bescherming van deze factor is? 

Factor 50 is de hoogste bescherming die je kunt krijgen, daarbij ook de duurste! Een goede bescherming hoeft niet voor iedereen hetzelfde te zijn.

Soms kun je met een lagere factor de huid prima beschermen voor waar je de huid aan blootstelt. Een goede bescherming is een kwestie van het matchen van het zongedrag met conditie van de huid en de juiste beschermingsfactor. 

Een product met slechts factor 2 beschermt al met 50%.
Factor 4 met 75%.
Factor 10 met 90%.
Factor 20 met 95%.
Factor 50 geeft 98% UV-vermindering.

30x20

Zonbescherming is in feite voorkomen dat je verbrand. De factor bepaalt het aantal keren dat je langer in de zon kan blijven zonder te verbranden.

Begint jouw huid bij een bepaalde zon intensiteit zonder bescherming te verbranden na 30 minuten, dan duurt het met een Factor 20 twintig keer langer. Je begint in het voorbeeld dan pas na 10 uur te verbranden. Met een Factor 30 pas na 15 uur.

Dit in theorie!

Want het advies is altijd: regelmatig (bijvoorbeeld om de één tot twee uur) opnieuw insmeren. Zelfs wanneer het product waterbestendig is. 

Omdat het advies is om iedere twee uur voldoende beschermd te blijven, is een iets lagere factor eigenlijk in veel gevallen voldoende. Want we weten inmiddels al, dat ook lage factoren al veel bescherming bieden.

Huidverzorging huidverbetering en permanente makeup in Stratum Eindhoven

Vit. E

Natuurlijk Vitamine E is een beschermer tegen schade door UV Straling.

Kosmetische producten met natuurlijke (!) vitamine E bieden dus ook al bescherming. Let op, niet alle producenten gebruiken niet de natuurlijke vorm van vit. E. 

Huidschade en huidveroudering door vrije radicalen kan deels voorkomen worden door het gebruiken van antioxidanten. Met name de natuurlijke vitamine E biedt een effectieve bescherming.

Producten met deze vitamine (en zonder andere toegevoegde UV-filters) bieden al een beschermingsfactor 4 en dus 75% vermindering van de UV straling.

Zo herken je natuurlijke vitamine E op de verpakking:

"d-alfa-tocopherol-acetate".

Dr. Baumann producten uit de classic lijn bevatten de natuurlijke vorm van Vitamine E, de hoeveelheid die erin zit, mag je vergelijken met een factor 6 bescherming. Bij de Skinident lijn is dit factor 8.

Chemi NO´s

 

Chemische UV-filters in zonnecosmetica kunnen leiden tot allergische reacties. Daarbij zijn ze slecht voor het milieu. Heb je een gevoelige huid en wil je het risico op een allergische reactie vermijden of verminderen, vermijdt dan met name deze chemische UV-filters:

4-Methylbenzylidencampher
4 MBC
3-Benzylidencampher
3 BC
Octyl Methoxycinnamate
OMC
Benzophenone-3
Oxybenzon
Homosalate
Homomenthylsalicylat
HMS
Octyl-Dimethyl-Para-Amino-Benzoic-Acid
OD-PABA

Je kan kiezen voor een zonne product zonder chemisch UV-filter, maar met de licht reflecterende natuurlijke minerale filters Zinkoxide en/of Titaniumdioxide. Het voordeel is dat allergische reacties hierop niet voorkomen. Een (klein) nadeel van deze minerale filters is dat het ook witte kleurstoffen zijn. Producten met deze filters moeten iets langer worden in gemasseerd om een witte schijn op de huid te vermijden.